Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința de astăzi a Guvernului

Filip a venit cu o sticlă de whisky la ședința de astăzi a Guvernului

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi Serviciului Vamal să intervină prompt în combaterea contrabandei cu alcool în Moldova, informează NOI.md.

Șeful executivului s-a arătat alarmat de proporțiile pe care le-a căpătat această problemă, după ce a fost sesizat de un producător local.

„Reprezentanții acestei companii mi-au spus următoarele: «Noi înțelegem că nu ne puteți ajuta în a opri contrabanda care vine pe piața Moldovei, astfel încît să ne puneți în condiții legale, dar cînd voi încercați să ne îngenuncheați, atunci avem întrebări». Aici vă spun că și eu am întrebări. Nu cumva aceste acțiuni sînt îndreptate pentru a proteja anumite companii?”, a declarat Filip. 
 
Premierul spune că, pentru a se documenta mai bine cu privire la această problemă, a făcut un experiment, care a demonstrat cît de gravă este situația la capitolul contrabandă cu alcool. „Am deschis site-ul 999.md și am văzut cum se vinde alcoolul în Moldova. Nu trebuie să fii mare cercetător. Sînt numere de telefon din Chișinău, am sunat și au adus astăzi, de dimineață, 10 sticle de alcool fără timbru de acciz. Nu trebuie să ne ascundem după deget. Fiecare ați observat la restaurante din ce fel de sticle se toarnă alcoolul, fără mărci de acciz”, a relatat el. 
 
În contextul celor relatate, premierul a cerut Procuraturii, MAI-ul, CNA-ului și Serviciului Vamal să se implice activ în combaterea acestui fenomen. Mai mult decît atît, Filip a cerut ca funcționarii publici care acoperă aceste abuzuri comise în raport cu cei care activează legal să fie sancționați.

„Nu vom fi în stare în Moldova să avem dezvoltare economică, nu vom putea plăti salarii decente și face investiții atît timp cît nu vom lucra în cadrul legal și nu vom respecta legile cu toții. În Moldova oamenii s-au deprins că se poate lucra în afara legii și nimeni nu va fi pedepsit”, a adăugat el. 
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load