Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu: A trecut perioada cînd stăteam cu mîna întinsă

17 mai. 2017,, 12:38   Politică
4877 6

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că guvernarea de la Chișinău nu-și mai dorește asistență financiară "gratuită" din partea Uniunii Europene, notează NOI.md.

Spicherul a precizat că paradigma în relațiile cu instituțiile financiare internaționale, inclusiv cu UE, a fost schimbată radical, astfel încît asistența în ultimii ani se acordă Moldovei în baza rezultatelor obținute în procesul implementării reformelor. Candu a calificat drept speculații informațiile apărute ieri în presă precum că Parlamentul European a adoptat deja decizia de amînare a finanțării, precizînd că oficialii europeni vor lua o hotărîre finală la începutul lunii iunie.

"Începînd de anul trecut, actuala guvernare nu cooperează cu instituțiile internaționale în a obține ajutoare nemeritate sau necondiționate. A trecut perioada cînd stăteam cu mîna întînsă și primeam gratuit. De anul trecut se lucrează în relația respectivă în obținerea rezultatelor, se pun condiții, se coordonează acțiunile. Lucrurile merg destul de bine în cooperarea cu FMI sau cu Banca Mondială, de exemplu", a explicat Candu.

Cu referire la criticile aduse ieri în cadrul Parlamentului European de către politicieni care se opun finanțării Moldovei, Candu a remarcat că, probabil, aceștia au fost dezinformați și că nu tratează problema în mod obiectiv. "Este bine să primești critici sau aprecieri politice, dar mai important este ca aceste aprecieri să vină din partea instituțiilor apolitice, care analizează obiectiv rezultatele, așa precum este FMI și BM".

Candu i-a acuzat pe liderii opoziției extraparlamentare, Maia Sandu și Andrei Năstase, de „acțiuni cinice și meschine” în raport cu poporul, reiterînd că anume ei urmăresc stoparea finanțării pentru Moldova. Acesta a mai anunțat că, săptămîna viitoare, la Chișinău va veni într-o vizită de informare o delegație a Parlamentului European.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?