Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Membrii „SunStroke Project”, decorați cu distincții de stat: „Sînteți eroii noștri” (VIDEO)

17 mai. 2017,, 11:30   Societate
6569 2

Președintele Igor Dodon le-a înmînat astăzi distincții de stat membrilor formației „Sunstroke Project”, care au obținut o performanță istorică la Eurovision, informează NOI.md.

Șeful statului le-a mulțumit interpreților pentru faptul că au readus speranța și optimismul în inimile cetățenilor moldoveni. Potrivit lui, această victorie istorică a consolidat întreaga societate.

„Acele emoții pe care le-am simțit noi, toți cetățenii, la sfîrșitul săptămînii trecute în finală sînt ceea ce ne lipsea pe parcursul mai multor decenii. Sînt sigur că marea majoritate, datorită acestor băieți, s-au simit mîndri de faptul că sînt cetățeni ai Republicii Moldova. Ați ridicat prestigiul și imaginea Moldovei la nivelul cel mai înalt. Ați reprezentat toți cetățenii Moldovei, de pe toate flancurile. Sînteți eroii noștri! Sînt sigur că vă așteaptă victorii noi, așa cum și pe cetățenii noștri îi așteaptă victorii noi”, a declarat Dodon.

"Voi ați făcut mai mult decît unii ambasadori în întreaga lor carieră diplomatică", a adăugat demnitarul.

Cei trei membri ai formației, Serghei Ialovițchii, Anton Ragoza, Serghei Stepanov, au fost decorați cu „Ordinul de Onoare”, pentru contribuție substanțială la promovarea imaginii favorabile a Moldovei peste hotare, iar mpresarul trupei, Dmitrii Sergheiev, a fost decorat cu „Meritul Civic”.



Menționăm că băieții de la „SunStroke Project” au obținut cel mai bun rezultat pentru Moldova la concursul Eurovision. Formația a reuşit să se claseze pe locul 3 din 26 de țări participante, interpretînd piesa „Hey mamma”. Cel mai bun rezultat pentru Moldova obţinut anterior la Eurovision a fost atins în 2005 de băieţii de la Zdob Şi Zdub cu piesa „Bunica bate toba”. Ei s-au clasat pe locul şase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?