Gamrețchi și-a recunoscut parțial vina în dosarul parcărilor cu plată

Gamrețchi și-a recunoscut parțial vina în dosarul parcărilor cu plată

Șeful Direcției Transport al mun. Chișinău, Igor Gamrețchi, și-a recunoscut parțial vina. Cel puțin aceasta susține procurorul care instrumentează dosarul „parcărilor cu plată”, Dumitru Robu.

Declarațiile procurorului au fost făcute astăzi, 16 mai, după ce magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele milionarului Alexander Pinchevsky, figurant al aceluiași dosar.

Realitatea.md amintește că, pe data de 25 aprilie, șapte persoane au fost reţinute de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea cîştigătoare.

Actualmente, Nistor Grozavu și Alexander Pinchevsky se află în arest la domiciliu, iar ceilalți cinci reținuți au fost plasați în arest preventiv în izolator. 

De menționat că, în dosarul parcărilor cu plată, alte patru persoane - șeful Întreprinderii de Stat „Calea Ferată”, Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietății Publice - sînt cercetate în stare de libertate.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load