Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Parlamentarii UE au amînat acordarea asistenței financiare pentru Moldova

16 mai. 2017,, 16:00   Economie
4778 5

Parlamentarii europeni au amînat plata pentru asistența acordată Moldovei după ce mai multe grupuri politice și-au exprimat îngrijorări în legătură cu evoluțiile politice din țară.

Astăzi urmau să fie discutate modalitățile de acordare a banilor, între reprezentanții Parlamentului European, ai Comisiei Europene și ai Consiliului European, dar convorbirile au fost amînate pentru cel puțin o lună.

Parlamentarul lituanian Petras Autrevicius a declarat Europei Libere astăzi că au fost invocate îngrijorări legate de situația mediilor de informare din Moldova, domnia legii și recentele schimbări propuse legislației electorale.

În ianuarie, Comisia Europeana a decis să acorde Moldovei un ajutor de 100 de milioane de euro în granturi și împrumuturi, ca parte a noului program de asistență macro-financiara pentru Moldova.

Potrivit corespondenților Europei Libere, mai multi deputați ai Partidului Democrat din Moldova s-au aflat astăzi la Parlamentul European încercînd să-i convingă pe reprezentanții partidelor de centru-dreapta – PPE și ALDE – să renunțe la propunerea de amînare a ajutorului financiar pentru Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?