Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autorităţile Transnistriei consideră că UMM "activează după planul de afaceri"

16 mai. 2017,, 12:40   Economie
2046 0

Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) "activează după planul de afaceri, chiar dacă uneori se întâmplă situaţii de forţă majoră serioase şi pe neaşteptate", susţine ministrul Dezvoltării Economice al autoproclamatei RMN, Serghei Obolonik, care este şi preşedintele Consiliului de directori al acestei întreprinderi.

Luni, după şedinţa Consiliului de directori al UMM, el a comunicat jurnaliştilor că "întreprinderea este asigurată pe deplin cu materie primă, producţia finită este contractată şi totul se fabrică la comanda agenţilor economici.

"Sarcinile puse în faţa noii conduceri sunt îndeplinite destul de bine. UMM îndeplineşte la timp activităţile de reacţionare şi obţine profit din producţia comercializată. Vreau să menţionez că veniturile au crescut în aprilie destul de mult comparativ cu martie", a subliniat ministrul.

Potrivit lui, în aprilie, producţia de oţel aproape că s-a dublat: 27 mii tone, comparativ cu 20 mii tone în luna martie.

"Piaţa mondială este destul de instabilă. Am discutat variaţiile de preţuri, itinerariile şi condiţiile de furnizare a materiei prime şi de expediere a producţiei finite", a spus Obolonik.

Directorul general al UMM, Serghei Kornev, a confirmat că logistica este una din cele mai actuale probleme ale întreprinderii.

După cum a informat anterior NOI.md, UMM şi-a reluat activitatea în acest an abia pe 3 martie, planificând să producă în această lună 34 mii tone de oţel şi 27 mii tone de laminate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?