Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un expert-psihiatru, reținut de CNA

16 mai. 2017,, 11:50   Societate
5536 3

O expertă-psihiatru din cadrul Spitalului Clinic Republican de Psihiatrie, a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuită de organizarea unei scheme infracţionale prin care absolvea de răspundere penală persoane acuzate de omoruri şi infracţiuni cu caracter sexual, notează NOI.md.

Potrivit procurorilor, psihiatra ar fi acţionat în complicitate cu concubinul său, care ar fi avut rolul de intermediar. Acesta găsea clienţii, persoane acuzate preponderent de omoruri şi violuri, care ulterior urmau a fi declarate „iresponsabile” la momentul comiterii infracţiunii, în schimbul unor sume de bani care variau între 4000 de euro şi 20 000 de euro.

La această etapă ofiţerii de urmărire penală au documentat 5 cazuri în care inculpaţi pentru diferite crime au apelat la serviciile psihiatrului. Astăzi au avut loc mai multe percheziţii în cadrul dosarului, în urma cărora psihiatrul şi unul dintre beneficiari au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă. Totodată, alte 4 persoane care au apelat la serviciile expertului judiciar au statut de bănuit.

De menţionat că la finele lunii ianuarie 2017 CNA a anunţat reţinerea unui bărbat din capitală, cercetat penal de Direcţia generală teritorială Sud şi procurorii anticorupţie pentru pretinderea a 20 000 de euro de la mama unui inculpat pentru omor ca să-l scape de puşcărie. Bărbatul, care ulterior s-a dovedit a fi concubinul psihiatrei, promitea influenţarea membrilor comisiei din cadrul Spitalului de Psihiatrie ca să-l declare pe inculpat iresponsabil. Acum acesta este cercetat pentru trafic de influenţă şi riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani. La rîndul său, psihiatra este pasibilă de pînă la 10 ani de detenţie, iar persoanele care au beneficiat de serviciile acesteia – pînă la 7 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?