Nantoi: Societatea are şansa să schimbe situaţia din Moldova

Nantoi: Societatea are şansa să schimbe situaţia din Moldova

Acţiunea de protest din 14 mai a demonstrat că societatea are şansa să schimbe situaţia din Moldova, consideră politologul Oazu Nantoi.


Eel a spus că acţiunea nu a fost organizată de formaţiunile politice, ci de sectorul nonguvernamental.

"Desigur, la protest au fost prezenţi susţinătorii diferitelor partide politice care pledează împotriva modificării sistemului electoral. Dar protestul a avut loc în primul rînd graţie cetăţenilor simpli. Societatea, în sfîrşit, a ieşit din regimul de stagnare. Un element important al acestui protest au devenit acuzaţiile clase în adresa Preşedintelui Igor Dodon pentru cooperarea cu Vlad Plahotniuc", a spus Nantoi.

El a condamnat autorităţile pentru încercarea de a nu admite venirea oamenilor din raioane la miting, pentru campania informaţională de amploare privind promovarea sistemului uninominal, care a consumat numeroase resurse financiare şi umane.

"A fost creată doar o mimare a dialogului cu cetăţenii, cu o societate civilă artificială care ar susţine iniţiativele Partidului Democrat", consideră Nantoi.

Potrivit lui, este prea puţin probabil ca guvernarea să-şi retragă iniţiativa, de aceea protestul va continua pe 28 mai.

"Rezistenţa şi polarizarea de mai departe a societăţii va fi tot mai mare", susţine politologul.
 
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load