Moldovenii vor putea depune on-line sesizări la adresa Parlamentului

Moldovenii vor putea depune on-line sesizări la adresa Parlamentului

Cetățenii vor putea adresa în format on-line petiții Parlamentului Republicii Moldova, informează NOI.md.

Astăzi a fost lansat Sistemul informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament. Potrivit autorităților, sistemul e-Petiții va asigura transparență în gestiunea informației, va eficientiza munca funcționarilor din Parlament, va reduce birocraţia, timpul şi costul aferent procesului de înregistrare şi gestiune a petițiilor.

Persoanele fizice sau juridice vor putea expedia petiții on-line, iar ulterior – verifica circulația informației. Cetățenii urmează să completeze on-line un formular, cu condiția că textul petiției nu să nu depășească 2000 de caractere. În funcție de specificul problemei abordate, la examinarea petiției vor fi implicate și autoritățile administrației publice centrale și locale. 

Sistemul informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament https://e-petitii.parlament.md/ a fost elaborat cu suportul Programului pentru Democrație din Republica Moldova, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu suportul financiar ar Guvernului Suediei.
 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load