Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Numărul taberelor de vară din Chișinău s-a micșorat

15 mai. 2017,, 14:50   Capitala
2141 0

Numărul taberelor de odihnă pentru copii din Chișinău, care activează cu sejur de zi, este mai mic anul acesta comparativ cu anii precedenți.

Potrivit reprezentanților Direcției generale educație tineret și sport (DGETS), anul acesta copiii se vor putea odihni în 25 de tabere.

Funcționarii din cadrul DGETS susțin că una dintre cauzele micșorării numărului de tabere de vară cu sejur de zi este numărul mic de solicitări din partea părinților. În același timp, nu toate instituțiile pot să asigure condiții pentru somnul de la amiază al copiilor, iar din acest motiv nu le este permisă organizarea odihnei de vară a minorilor.

De asemenea, anul acesta prețul pentru odihna copiilor în taberele din municipiul Chișinău, pe o perioadă de 15 zile, a crescut. Acesta este 1120 de lei, iar părinții vor achita doar 20% din cost, adică 224 de lei, sau cu nouă lei mai mult decît anul trecut.

Reprezentanții DGETS motivează majorarea prețului prin faptul că s-au mărit în ultimul an prețul la mai multe servicii și produse alimentare.

În același timp, copiii din familii social-vulnerabile și cei din internate se vor odihni în taberele de vară gratuit.

În anul 2017, în municipiul Chișinău au activat 33 de tabere de odihnă pentru copii cu sejur de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?