Au cîștigat de trei ori Eurovisionul, dar anunță că nu vor mai participa

Au cîștigat de trei ori Eurovisionul, dar anunță că nu vor mai participa
Israelul a anunţat sîmbătă, în timpul finalei Eurovision Song Constest, că nu va mai participa la competiţia muzicală, după ce Guvernul Benjamin Netanyahu a anunţat că va închide postul public de televiziune.

După recitalurile din finala Eurovision 2017, reprezentantul televiziunii naţionale a Israelului a anunţat că ţara sa nu va mai participa la concurs. „De 44 de ani, Israelul participă la Eurovision şi a cîştigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi. În curînd, IBA va încheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs”, a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, în momentul anunţării voturilor.

Vestea a venit după ce săptămîna trecută Guvernul Benjamin Netanyahu a anunţat că va închide postul public de televiziune.

IBA, care a fost înfiinţată în urmă cu 49 de ani, va fi înlocuită cu un nou post de televiziune, Kan, începînd de săptămîna viitoare, scrie Sunday Express. Kan nu va transmite ştiri, astfel că nu va putea adera la European Broadcasting Union, aceasta fiind condiţia participării la Eurovision.

Reprezentantul de anul acesta al Israelului a fost Imri Ziv, în vîrstă de 25 de ani, care s-a clasat pe locul 23, cu 39 de puncte.

Marea Britanie, de asemenea, este posibil să nu mai facă parte din grupul marilor plătitoare. 

România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia „Hey Mamma”, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a cîştigat finala, sîmbătă seară, cu melodia „Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinînd 758 de puncte.

După votul juriilor, România se afla pe locul al 15-lea şi a primit din partea publicului 224 de puncte.
La rîndul ei, România a dat punctajul maxim Olandei. Juriul de specialitate, format din Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu, a acordat piesei care a reprezentat Republica Moldova opt puncte.

În acest an, Austria, Danemarca şi Marea Britanie au aniversat 60 de ani de la prima participare la Eurovision Song Contest, în 1957.

Eurovision Song Contest 2017 s-a desfăşurat sub sloganul „Celebrate diversity”, la Kiev, unde a mai avut loc în anul 2005.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statut de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load