Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Calmîc: Avem avantaj atît cu piețele din vest, cît și cele din est

15 mai. 2017,, 10:30   Economie
1963 3

Republica Moldova astăzi are avantajul unei proximități geografice atît cu piețele din vest, cît și cele din est.

Acest fapt a fost menționat de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, care a luat cuvîntul la Forumul „Belt and Road Forum for International Cooperation” care se desfășoară la Beijing.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, în acest context vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că Guvernul Moldovei sprijină businessul și economia deschisă bazată pe principiile concurenței și liberei circulații a mărfurilor.

Pentru atingerea acestor obiective, anterior au fost semnate acorduri comerciale bilaterale și multilaterale, inclusiv Acordul privind Zona de comerț liber în cadrul CSI, Acordul de liber schimb central-european (CEFTA), Acordul de liber schimb aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană și Acordul de Comerț Liber cu Turcia.

„Mai mult, Moldova a aderat la Acordul de facilitare a comerțului din cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, care ne permite sporirea comerțului exterior cu partenerii noștri și simplifică procedurile de extindere a relațiilor comercial-economice”, a declarat ministrul Economiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?