Apa le-a distrus tot ce aveau! Gospodării din Cimişlia, inundate (VIDEO)

Apa le-a distrus tot ce aveau! Gospodării din Cimişlia, inundate (VIDEO)

Ploaia de ieri a făcut prăpăd în mai multe localităţi din centrul ţării.

Aproximativ 150 de case din oraşul Cimişlia și nouă curți și beciuri din satul Țînțăreni, raionul Anenii au fost inundate. Iar barajul unui iaz din satul Puhoi, raionul Ialoveni, era cît pe ce să se rupă după ce nivelul apei a crescut cu aproape doi metri.

La Puhoi oamenii au fost îndemnaţi să nu iasă din case, după ce o porțiune de drum de la intrarea în localitate a fost inundată.

Oamenii au scos nămolul cu lopata, după ce le-au fost inundate gospodăriile.

Primarul satului spune că pagubele sînt enorme.

Şi oraşul Cimişlia a avut de suferit de pe urma stihiei. Aproximativ 150 de case şi mai multe străzi au fost inundate după ce un afluent al rîului Cogîlnic a ieşit din matcă.Oamenii sînt disperaţi, pentru că grădinile le sînt distruse.

Zeci de pompieri au lucrat toată noaptea pentru a pompa apa din casele şi beciurile inundate.

Autorităţile locale urmează să estimeze valoarea pagubelor.

Şi în capitală ploaia a făcut prăpăd în mai multe curţi şi grădini din sectoarele Centru și Botanica. La intersecția străzilor Şciusev cu Sfatul Țării, din sectorul Centru, o porțiune din asfalt s-a surpat, formînd un crater enorm.

Iar în oraşul Vadul lui Vodă şi în satul Bulboaca din Anenii Noi, mai multe persoane, printre care şi doi copii, au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, după ce au rămas blocate în automobile.

 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load