Protestul opoziției a luat sîrșit! Renunță la proteste cu o condiție

 Protestul opoziției a luat sîrșit! Renunță la proteste cu o condiție

După un protest pașnic de peste două ore și jumătate, organizațiile societății civile care au organizat protestul au decis să acorde autorităților o perioadă de timp în care să discute despre renunțarea la proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral în Moldova.


În cazul în care, acest lucru nu se va întâmpla, oamenii vor reveni la protest într-un număr și mai mare.

Manifestanții adunați la protestul de astăzi au susținut în unanimitate propunerea către Parlament de a anula proiectele de legi votate în prima lectură privind modificarea sistemului electoral. Directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie a avertizat parlamentarii că acesta nu este ultimul protest, ci doar începutul, în cazul în care nu va renunța la intenția sa. „Eu chem ca Parlamentul să-și retragă aceste legi, în caz contrar o să ieșim din nou la proteste”.

Activistul Dumitru Alaiba a precizat că acțiunile de protest sunt o măsură nevoită atât timp cât celelalte modalități de a comunica cu autoritățile, acceptate într-un stat de drept, nu au funcționat. „Noi am fost nevoiți să începem manifestările stradale pentru că am epuizat toate metodele de a comunica cu autoritățile. De aceea, peste două luni de când a fost anunțată această inițiativă, am ieșit în stradă”, a spus activistul.
Astfel, acesta a menționat că organizatorii acțiunii au decis să mai aștepte o perioadă pentru a vedea dacă și care este schimbarea de atitudine a guvernării. „Noi vrem o comunicare din partea Parlamentului pe aceste proiecte. Noi asta cerem, de asta am venit aici și cerința noastră este unica. În momentul în care vom vedea că această cerință este din nou ignorată noi vom reveni. Dar între timp o să revenim la alte mecanisme, de sesizare, de argumentare”, a mai menționat activistul.

În cazul în care acest lucru nu se va produce însă, peste două săptămâni, la data de 28 mai va avea loc următoarea manifestație.
„Între timp noi vom sesiza și autoritățile, noi vom continua sensibilizarea oamenilor prin alte metode. Vom merge prin sate pentru a convinge cât mai multă lume despre cât de periculoasă este această inițiativă. Vă rugăm și pe voi, argumentele pe care le-ați auzit aici să le transmiteți mai departe ca oamenii să înțeleagă cât mai bine acest lucru”, a fost rugămintea către cei adunați.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load