Ce spune președintele CEC despre modificarea sistemului electoral

Ce spune președintele CEC despre modificarea sistemului electoral

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu a fost întrebată: Ce va însemna pentru CEC o eventuală modificare a sistemului electoral?

„Am declarat și anterior că schimbarea sistemului electoral ține de oportunitatea politică, respectiv, în calitatea sa de organ apolitic, Comisia Electorală Centrală se poate expune doar vizavi de aspectele tehnico-organizatorice. În primul rând, considerăm imperativă stabilirea clară a mecanismelor și criteriilor  de constituire a circumscripțiilor uninominale. Totodată, cele mai importante aspecte procedurale ce urmează a fi asigurate de CEC țin de revizuirea și ajustarea cadrului normativ, revizuirea și dezvoltarea sistemelor informaționale aplicabile în alegeri, dar și instruirea funcționarilor electorali și ai altor subiecți implicați în procesul electoral”, a declarat ea.

Întrebată pe cât de pregătită va fi CEC să facă față alegerilor în baza circumscripțiilor uninominale, Alina Russu a răspuns: „CEC are competențe pentru a realiza politicile în domeniul electoral. În condițiile unor reglementări exprese privind realizarea procedurilor electorale și a unor competențe clar definite în acest sens, Comisia este pregătită să facă față unui asemenea exercițiu electoral”.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load