Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: Cetățenii moldoveni nu trebuie să plătească unei companii fantomă

12 mai. 2017,, 17:06   Politică
4217 3

„Cei care au furat miliardul sînt hoți legalizați și cu ei trebuie să ne luptăm, fără să mai așteptăm o companie fantomă cum este Kroll”, a declarat președintele Partidului Comuniştilor, ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul emsiunii „Important”, difuzate în seara zilei de ieri la postul de televiziune privat TVC-21.

Astfel, Voronin a mai precizat că în „furtul secolului” au fost implicaţi, în primul rînd, oficiali de rang înalt, care guvernau țara în acea perioadă.

Prin declarațiile sale, Vladimir Voronin și-a expus clar poziția față de compania Kroll, specificînd că nu crede în eficiența anchetei desfășurate de compania Kroll, angajată de BNM pentru o taxă de circa 1 milion de dolari, pe care va trebui să o achite statul, plus un procent consistent, în cazul în care vor fi returnate mijloacele financiare. Mai mult, potrivit liderului PCRM, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să achite din buzunar sute de mii de dolari pentru o firmă fantomă precum este Kroll.

Anterior compania Kroll a fost învinuită în mod repetat că efectuează investigații la comandă sau în interesele persoanelor comanditare, menţionîndu-se în context că a fost angajată în perioada cînd Guvernul Republicii Moldova era condus de reprezentanți ai Partidului Liberal Democrat din Moldova. Publicaţia de limbă rusă „Komsomoliskaia Pravda” a publicat o serie de articole în care afirma că Kroll activează la comandă, iar de obicei rezultatele investigaţiei sînt favorabile comanditarului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?