X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

NATO a ratificat protocolul privind calitatea de membru a Muntenegrului

12 mai. 2017,, 19:30   Externe
1956 0

Țările membre ale NATO au ratificat protocolul privind calitatea de membru a Muntenegrului la Tratatul Atlanticului de Nord.


Țara de pe Peninsula balcanică va deveni cel de-al 29-lea membru oficial al NATO la 5 iunie. Toate cele 28 țări membre ale NATO au ratificat protocolul de aderare la Alianță a Muntenegrului. Informația a fost confirmată de către Guvernul de la Podgorica.

„Protocolul de aderare a fost ratificat. Mulțumim tuturor aliaților și partenerilor!”, scrie în mesajul Guvernului Muntenegrului difuzat în rețelele de socializare.

Reamintim că la 19 mai 2016 țările NATO au semnat protocolul de aderare a Muntenegrului la Alianță. După ratificarea acestuia de către toate cele 28 de țări membre Muntenegru va putea deveni membru cu drepturi depline al Alianței.

Parlamentul Muntenegrului a aprobat la 28 aprilie Legea privind calitatea de membru a țării la NATO. Proiectul de lege a fost aprobat de către 46 din cei 81 de deputați.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că, potrivit așteptărilor sale, toate țările membre ale Alianței vor încheia ratificarea protocolului de aderare a Muntenegrului la NATO în luna iunie a anului curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?