X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Deputat PLDM: Se fac încercări de a tăinui schemele de la „Poșta Moldovei”

12 mai. 2017,, 15:31   Societate
3305 3

Exponenții PLDM cer instituțiilor statului să ia atitudine față de presupusele scheme de trafic cu anabolizante de la „Poșta Moldovei”, informează NOI.md.

Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc a declarat astăzi că forțe cointeresate încearcă să mușamalizeze acest caz, în ciuda faptului că schemele puse în aplicare au fost deconspirate de o investigație jurnalistică.

„Din păcate, majoritatea deputaților încearcă să tăinuiască această anchetă. Vorbim de o schemă de trafic cu anabolizante extrem de complexă, cu venituri exorbitante, care a fost demonstrată și de o investigație ziaristică. Acest lucru îl cunosc și ambasadele statelor străine, inclusiv cea a SUA. Avem în față o încercare regizată de a tăinui o crimă destul de gravă, care afectează securitatea Republicii Moldova și imaginea țării noastre peste hotare. Acest lucru indică că sînt implicate persoane inclusiv din arcul guvernamental”, a menționat Pistrinicuc.

Deputatul a precizat că PLDM va insista pe audierea raportului de alternativă cu privire la activitatea „Poștei Moldovei” în plenul Parlamentului, deși această propunere a fost respinsă în repetate rînduri de către deputați. Potrivit raportului, schema de livrare a anabolizantelor prin „Poşta Moldovei” este aplicată încă din anul 2009.

„Este o rușine a noastră comună cînd Moldova devine sursă de trafic de astfel de substanțe, iar noi tăcem. Organele de forță trebuie sa ia atitudine”, a adăugat Pistrinciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?