Se anunță un amplu protest cu politicienii „departe de scenă”

Se anunță un amplu protest cu politicienii „departe de scenă”

Un amplu protest împotriva modificării sistemului electoral va avea loc duminică, 14 mai, în fața Parlamentului, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a precizat că această acțiune va fi una apolitică. Sandu i-a îndemnat pe toți cetățenii care se opun schimbării sistemului electoral să se alăture mitingului de protest. În opinia ei, aceasta este singura cale de a curma intențiile guvernării.

„La 14 mai nu venim acolo ca să ascultăm și să auzim lideri politici. Dacă vin – să nu se evidențieze, să stea departe de scenă. Noi avem un singur mesaj: să se renunțe la modificarea sistemului electoral. Noi știm că guvernarea este surdă la cerințele noastre, dar noi nu sîntem ca ei. Alegerile parlamentare sînt singura salvare. Protestul rămîne singurul lucru prin care ne putem exprima nemulțumirea”, a declarat Sandu.

Un apel similar a fost lansat în această săptămînă și de liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. „Primul lucru pe care îl revendică societatea civilă este neadmiterea modificării sistemului electoral, a regulilor de joc în timpul jocului”, a declarat Năstase.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load