X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Votat! Foștii spicheri vor fi lipsiți de anumite înlesniri

12 mai. 2017,, 12:22   Politică
1862 0

Foștii președinți de parlament nu vor mai beneficia de înlesniri la plata serviciilor comunale, informează NOI.md.

Un proiect de inițiativă în acest sens, ce presupune modificarea Legii cu privire la statutul deputatului, a fost adoptat astăzi la propunerea deputatului PSRM Vasile Bolea. Parlamentarul a explicat că prevederea cu privire la înlesniri este una vagă și lasă loc de interpretări. El a mai atenționat că această dispoziție este inechitabilă în raport cu alte categorii de cetățeni.

„De aceste înlesniri la plata serviciilor comunale nu beneficiază nici măcar președintele țării sau alte persoane remarcabile. Astfel, în situația în care principiul echității sociale nu este respectat și cînd sîntem în prezența unui buget auster, iar plata serviciilor comunale se majorează sistematic, consider că această metodă de stimulare este una de prisos”, a argumentat Bolea.

Andrian Candu s-a pronunțat pentru anularea acestor înlesniri, în condițiile în care, la modul practic, niciun fost președinte de parlament nu a beneficiat de asemenea facilități. „Sincer să fiu, habar nu aveam că există așa prevederi în legislație. Dar bine că se anulează această prevedere, că oricum e nu era funcțională”, a spus Candu.

Inițiativa a fost susținută și de deputații PCRM, PLDM și PD. „Sînteți de laudă, demult trebuia clarificată această problemă. Trebuie tăiat totul de la toți”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

„Este o normă care nu lucrează, dar dacă cineva dintre foștii funcționari s-a folosit totuși de anumite beneficii, ar trebui să le întoarcă înapoi statului”, a remarcat, la rîndul său, Dumitru Diacov.

„Nu ar trebui ca cineva să beneficieze de favoruri, iar altcineva nu”, a opinat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

Proiectul de modificare a Legii privind statutul deputatului în parlament a fost adoptat cu votul majorității deputaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?