Pronosticul făcut de Negruță: Cînd vom alege un alt primar pentru Chișinău

Pronosticul făcut de Negruță: Cînd vom alege un alt primar pentru Chișinău

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, susține că, într-o formulă sau alta, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă va pleca din funcție. La toamnă ar putea fi organizate alegeri în municipiul Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

”Admit și pot zice că decizia este luată, iar inițierea procedurii de colectare a semnăturilor pentru referendum este doar o formalitate. Nu contează dacă va avea o finalitate acest referendum, dacă se va ajunge la vot, dar primarul se va retrage. Într-o formă sau alta vom alegeri”, a menționat invitatul.

Veceslav Negruța spune că sînt diferite formule prin care primarul Chirtoacă va pleca din funcție.

”Va fi forțat să accepte un pas înapoi, fie prin referndum, fie prin demisie personală. Sînt tentat să cred că vom avea alegeri în toamna acestui an pentru funcția de primar al Chișinăului. Și contextul politic și pași care întîmplă, dar în R. Moldova nimic nu se întîmplă pur și simplu, totul este coordonat, chiar și decizia instanței de judecată de a permite procedura de colectare a semnăturilor pentru referendum”, a explicat fostul ministru.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load