Țara, în care roboții vor înlocui constructorii pînă în anul 2025

Țara, în care roboții vor înlocui constructorii pînă în anul 2025

Compania Taisei intenționează să folosească roboți-constructori supravegheați de inteligența artificială.

Deocamdată vor avea loc doar testări, dar pînă în 2025 Taisei își propune să lanseze construcțiile, la care toate lucrările vor fi efectuate fără participarea constructorilor oameni, transmite Nikkei din Asia Review.

Compania de construcții japoneză a inițiat lucrările de elaborare a unui sistem ce va permite mașinilor să lucreze autonom pe un șantier de construcții. La prima etapă se prevede instruirea sistemului. Pentru aceasta toate utilajele de construcții sînt echipate cu senzori care vor monitoriza modul în care operatorii cu experiență gestionează tehnica. În baza acestui lucru vor fi studiați algoritmii care vor gestiona roboții de construcții. După aceea Compania va efectua o serie de experimente științifice virtuale, care vor contribui la determinarea modului în care un echipament autonom răspunde la condițiile schimbătoare de pe un șantier. Indiferent de rezultatul acestor teste virtuale, pentru 2018 este programată testarea sistemului pe un șantier de construcții real.

Pentru început tehnologiile vor fi testate pe mașinile de compactare a solului și apoi pe utilajul de rupere a rocilor. Pe viitor acest lucru va contribui la automatizarea tehnicii mai complexe: a buldozerelor și excavatoarelor. El va face lucrările pe un șantier de construcții nu doar mai precise, dar și mai sigure.
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load