Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Tadjikistanul își vor extinde cooperarea comercial-economică

12 mai. 2017,, 11:50   Economie
1848 0

Moldova și Tadjikistanul vor extinde cooperarea comercial-economică bilaterală.

Acest fapt a fost menționat în cadrul unei întrevederi a viceministrului Economiei Vitalie Iurcu cu ambasadorul Republicii Tadjikistan în Moldova, cu reședință la Kiev, Fayzullo Kholboboev, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Principalul subiect al discuției a fost extinderea cooperării comercial-economice între Moldova și Tadjikistan. Părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea actualului nivel și perspectivelor de dezvoltare ale cooperării bilaterale. Ele au menționat interesul reciproc pentru lărgirea potențialului comerțului bilateral între Moldova și Tadjikistan, care actualmente nu corespunde posibilităților existente ale economiilor ambelor țări.

Vitalie Iurcu a menționat interesul Moldovei pentru promovarea dialogului bilateral în baza cadrului legislativ bilateral creat între Moldova și Tadjikistan, care include 13 documente bilaterale, inclusiv acorduri de cooperare bilaterală și alte șapte proiecte de documente în curs de elaborare.

Ambasadorul Republicii Tadjikistan în Moldova, Fayzullo Kholboboev, a mai specificat interesul țării sale pentru promovarea cooperării bilaterale cu Moldova și a prezentat perspectivele intensificării cooperării în diverse domenii, în special, în domeniul comercial-economic, pe calea extinderii operațiilor de export-import între Moldova și Tadjikistan.

La finalul întrevederii părțile și-au exprimat convingerea că colaborarea ulterioară în domeniile prioritare va contribui la intensificarea cooperării moldo-tadjice bilaterale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?