X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Chișinău s-a deschis salonul internaţional de carte

12 mai. 2017,, 08:40   Societate
2023 0

La centrul Moldexpo din Chişinău s-a deschis ediţia a XXI-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret.

Organizatorii au comunicat că ediţia din acest an este dedicată împlinirii a 180 de ani de la naşterea cunoscutului scriitor romîn Ion Creangă.

"Sarcina noastră principală este de a promova cartea pentru copii. Salonul oferă vizitatorilor oportunitatea de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare, de a afla despre noi titluri importante de carte, de a participa la discuţii şi întîlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, de a procura cărţi la preţuri reduse. Pe parcursul a patru zile vor fi desfăşurate un şir de activităţi interesante pentru copii. Calculatorul nu va înlocui cartea, care rămîne cel mai eficient instrument de educare a generaţiilor în creştere", a spus directoarea Bibliotecii Naţionale pentru Copii "Ion Creangă", Claudia Balaban.

La salon participă peste 110 edituri şi distribuitori de carte din Moldova, Romînia, Germania, Lituania, Ucraina, China, Franţa şi Polonia. Aici sînt expuse peste 16 mii de titluri de carte.

Organizatorii au pregătit pentru copii o carte-surpriză. Aproximativ 15 mii de tineri cititori vor primi în dar cartea "Punguţa cu doi bani" de Ion Creangă, ilustrată de maestrul Alexei Colîbneac. Bibliotecarii vor putea face schimb de experienţă cu colegii din străinătate şi vor primi în dar o carte.

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret este organizat de Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă", Primăria Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova şi alte instituţii de cultură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?