Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Lacătele iubirii din Paris vor fi scoase la licitație

12 mai. 2017,, 02:30   Externe
2358 0

Lacătele de pe celebrul Pont des Arts din Paris, dovezi prin care îndrăgostiți din întreaga lume și-au jurat iubire eternă, sunt expuse începînd de joi în capitala franceză și vor fi scoase la licitație sîmbătă pentru a ajuta organizațiile care sprijină refugiați, relatează EFE.


Organizatorii speră să strîngă între 100.000 și 150.000 de euro din cele 165 de loturi scoase la vânzare și care includ lacăte în formă de inimă, sau avînd legat un mini Turn Eiffel, sau cuvinte scrise în diferite limbi străine.

"Să ai acasă dovezi de dragoste ale unor persoane din diferite părți ale lumii și în limbi diferite este un lucru incredibil", a declarat Monique, interesată de panoul pe care sunt expuse lacătele, al cărui preț va oscila sîmbătă între 8.000 — 10.000 de euro.

Inițiativa caritabilă își are originea în luna mai 2016, cînd primăria Parisului a cerut înlăturarea definitivă a lacătelor de pe cele 37 de balustrade ale podului Pont des Arts, care se întinde peste Sena și aflat în apropiere de catedrala Notre Dame.

Potrivit municipalității, structura pasarelei era amenințată de cele aceste 70 de tone de metal ale acestor mărturii de dragoste. Pentru expunerea lor au fost alese doar acele piese care au o anumită valoare artistică.

Lacătele au fost plasate pe o mare platformă din lemn care dă impresia că poți avea o bucată reală din Pont des Arts la tine acasă. Între loturile scoase la vînzare figurează lacăte în formă de inimă, înlănțuite de un Tour Eiffel în miniatură, sau avînd scrise cuvinte în diferite limbi de la engleză și pînă la chineză.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?