Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platon: 36 de mascați sînt plătiți pentru a mă păzi ziua și noaptea (VIDEO)

11 mai. 2017,, 18:00   Politică
4729 4

Conducerea Penitenciarului nr. 13 împiedică cu regularitate întrevederile omului de afaceri Veaceslav Platon cu avocații săi, argumentîndu-și refuzul prin lipsă de resurse.

Autoritățile însă, au găsit surse financiare pentru a plăti 36 de mascați, care îl păzesc 24 de ore din 24.

Declarația a fost făcută de Platon la ședința de judecată, joi, 11 mai, în cadrul căreia a fost examinată plîngerea acestuia împotriva conducerii Penitenciarului nr. 13.

În așa fel, la ședința de judecată, Platon a criticat conducerea închisorii, care a împiedicat întrevederile acestuia cu avocații săi.

”Legea prevede întîlniri cu avocații chiar și în zilele de odihnă. În acele zile, când chiar nu este nimeni, când birourile nu sînt ocupate. Cu mine permanent se află trei angajați de la ”Pantera”, ziua și noaptea. Dacă trei angajați de la ”Pantera” pot fi ținuți 24 de ore din 24, iar ei lucrează o zi peste trei, deja sînt 12 persoane. De ce mie nu mi se poate organiza o întîlnire cu avocații sîmbăta”, a declarat Platon.

”Mai mult, din cauza persoanei mele modeste, deja și angajații de la ”Fulger” stau pe turnurile închisorii. Ei se schimbă, mai avem 24 de angajați de la ”Fulger” și în total avem 36 de persoane. Înseamnă că pentru aceste aberații, acești oameni demenți au resurse și timp. Iar pentru a mi se oferi mie timp pentru discuții cu avocații – nu sînt nici resurse, nici timp”, a adăugat Platon.

În context, omul de afaceri a subliniat, că în modul cel mai flagrant i-a fost încălcat dreptul la apărare, iar drept consecință, decizia de condamnare a instanței de judecată va fi recunoscută drept ilegală de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

”Acest lucru îl înțeleg toți, cu excepția comanditarilor. Toți înțeleg, că are loc o crimă. Acești tovarăși (procurorii) la fel”, a adăugat omul de afaceri.

De remarcat că omul de afaceri, Veaceslav Platon este escortat la ședințele de judecată, fiind păzit de zeci de mascați înarmați.

Deși cauza civilă are un caracter public, ședințele de judecată se desfășoară cu ușile închise, iar holul judecătoriei Centru este, de obicei, împînzit de mascați care fac ”gard viu” la intrarea în oficiul unde se examinează cauza ”Platon vs P13”.

În repetate rînduri, mascații înarmați au interzis presei să se apropie chiar și de ușa cabinetului de ședințe, fără a prezenta vreo decizie în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?