X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin condamnă acțiunile „cinice” ale guvernării

11 mai. 2017,, 13:01   Politică
4979 5

Prin declararea zilei de 9 mai drept Ziua Europei, guvernarea încearcă să înlocuiască treptat Ziua Victoriei, a declarat astăzi liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.

Președintele formațiunii a precizat în cadrul unei conferințe de presă că 9 mai a fost și va rămîne în memoria colectivă drept Ziua Victoriei, iar marcarea unei alte sărbători în această zi este o sfidare, spune politicianul.

„Este evident că, declarînd Ziua Europei pe 9 mai, regimul guvernamental a făcut primul pas spre înlocuirea treptată a Zilei Victoriei. Sînt încercări nu doar cinice și amorale, dar chiar absurde din partea guvernării. De partea Zilei Victoriei este memoria noastră colectivă istorică, este percepția clară că, dacă nu ar fi existat victoria, nu ar fi existat niciun fel de Europă, niciun fel de valori și idealuri europene”, a declarat Voronin.
Potrivit liderului comuniștilor, o sărbătoare atît de grandioasă precum este Ziua Victoriei nu poate fi adusă drept „jertfă a speculațiilor politice”.

„Această sfîntă zi nu trebuie transformată într-o demonstrație de luptă a preferințelor geopolitice, care dezbină societatea. Mă doare inima că anume aceste lucruri le fac actualii guvernanți, creează absolut artificial aceste dezbinări. 9 Mai este, a fost și va fi Ziua Victoriei asupra fascismului, pe veci”, a adăugat Voronin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?