Liberal-democrații nu-și schimbă poziția

Liberal-democrații nu-și schimbă poziția

PLDM nu va susține modificarea sistemului electoral, au reiterat fruntașii formațiunii în urma întrevederii cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, informează NOI.md.

Președintele fracțiunii, Tudor Deliu, a încercat să-i convingă pe oficialii europeni de inoportunitatea adoptării acestui proiect. Potrivit lui, membrii Comisiei au anumite rezerve față de proiectul democraților cu privire la votul uninominal, votat de rînd cu proiectul socialiștilor, în prima lectură.

„Nu vom susţine niciunul dintre aceste proiecte – nici mixtul, nici uninominalul – şi am venit cu argumentele noastre. Membrii Comisiei nu se expun asupra oportunităţii, ci se referă la anumite prevederi legale. În discuţii s-a afirmat că, după părerea lor, proiectul cu privire la votul uninominal și procedura de revocare a deputatului are o amprentă neconstituțională”, a punctat Deliu.

Parlamentarul a atenționat că cele două inițiative ale PDM și PSRM nu pot fi comasate, întrucît se axează pe concepte total diferite. Liberal-democrații le-au cerut membrilor Comisiei de la Veneția să se expună asupra proiectului final de modificare a sistemului electoral.

„Noul proiect ar trebui din nou să treacă toate procedurile parlamentare, deoarece în prima lectură s-au adoptat două concepte diferite şi, în urma comasării, ia naştere alt proiect. Nu ştiu ce fel de «struțo-cămilă» va ieși”, a spus Tudor Deliu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load