X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Orașele din țară, fără spații verzi! Care este cel mai verde din Moldova

11 mai. 2017,, 09:43   Societate
2178 0

Cel mai verde oraş din Moldova este Vadul lui Vodă, în timp ce Otaci duce lipsă totală de spaţii verzi, arată datele Biroului Naţional de Statistică.



Asta în condiţiile în care potrivit standardelor ecologice europene, fiecărui locuitor ar trebui să-i revină, cel puţin, 26 de metri pătraţi de spaţii verzi.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în oraşele din ţară sunt peste 7,7 mii de hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă 8,8 la sută din suprafaţa totală a urbelor.

Cel mai verde oraş este Vadul lui Vodă, unde fiecărui locuitor îi revine o mie de metri pătraţi. Următorul oraş din clasament este Tvardiţa, din raionul Taraclia unde o treime din teritoriu este acoperită cu păduri şi parcuri. În top se mai regăsesc oraşele Frunză, din raionul Ocniţa, şi Străşeni.

Situaţia este cu totul alta în oraşul Otaci din raionul Ocniţa, unde nu există spaţii verzi. Alte 14 oraşe cu greu ating pragul minim european.

De exemplu, în Cahul unui locuitor îi revin 5 metri pătraţi de spaţii verzi, iar în Basarabeasca - şapte.

Potrivit ecologiştilor, spaţiile verzi reduc pericolul alunecărilor de teren şi a poluării, copacii şi arbuştii având capacitatea de a absorbi substanţele nocive şi gazele emanate de maşini şi întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?