Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Au obținut prin șantaj sute de mii de lei

10 mai. 2017,, 16:50   Societate
5311 0

În urma a patru percheziții realizate în raionul Ocnița, au fost reținute două persoane suspectate de șantaj, relatează NOI.md.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că cei doi făceau parte dintr-o grupare criminală formată din mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, care anterior au fost certaţi cu legea. Liderul acestei grupări anterior şi-a ispăşit pedeapsa cu închisoarea pe un termen de 13 ani, iar acum este suspectat de apartenenţă la organizaţia criminală „Machena” şi acţiunile ilegale de acumulare de mijloace financiare prin şantaj în interesul acestei organizaţii.

Gruparea criminală condusă de către persoana indicată, în perioada 29 august 2016 – 31 decembrie 2016, sub un pretext inventat, prin amenințare cu aplicarea violenţei periculoase şi cu moartea, aflîndu-se în raionul Ocniţa, a cerut de la un locuitor al satului Bîrnova, raionul Ocniţa, să le transmită suma de 140 000 de lei, precum şi alte bunuri.

Astfel, în perioada de timp menţionată, victimei i-a fost cauzat un prejudiciu material în proporţii mari în valoare totală de 139 426 de lei.

În urma efectuării percheziţiilor au fost depistate şi ridicate de la figuranţi un telefon mobil de model iPhone 7, transmis de către una dintre victime, precum şi suma de 1450 de euro, 1720 de dolari americani şi 8000 de lei, bijuterii din aur, a căror provenienţă se stabileşte.

Procurorii deţin informaţii că şi alţi locuitori ai raionului Ocniţa au avut de suferit în urma activităţii ilegale a grupării menţionate.

Referitor la sumele de bani obţinute de către membrii grupării criminale, există o bănuială rezonabilă că ele erau acumulate pentru formarea aşa-numitului „Obşceac” şi susţinerea condamnaţilor în instituţiile penitenciare, precum şi pentru asigurarea activităţii nemijlocite a grupării.

La această etapă sînt reţinute două persoane cu statut de învinut. În privinţa acestora procurorii au expediat judecătorului de instrucţie demersuri privind aplicarea măsurii sub formă de arest preventiv. La fel, sînt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celorlalţi membri ai grupării criminale.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de la 11 pînă la 13 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?