Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Despre ce a discutat Năstase cu reprezentanții Comisiei de la Veneția

10 mai. 2017,, 16:31   Politică
3199 1

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, s-a întîlnit cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.

Năstase le-a prezentat experților Comisiei Declaraţia privind consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral. Totodată, acesta a solicitat retragerea proiectului privind votul mixt de pe agenda Parlamentului.

„În cadrul întrevederii Andrei Năstase a susţinut poziţia comună a opoziţiei cu privire la neadmiterea în interesul unui singur om şi al partidului pe care îl controlează a schimbării sistemului electoral şi a reiterat solicitarea comună de retragere imediată din Parlament a proiectelor de lege privind modificarea sistemului electoral.

Declaraţia privind Consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional a fost semnată de cinci partide de opoziţie, a mai relatat Năstase. Documentul conţine cerinţa expresă de organizare a următoarelor alegeri parlamentare în baza sistemului actual proporțional, cu aducerea în ordine a listei alegătorilor, depolitizarea reală a CEC şi a CCA, îmbunătățirea condițiilor de vot pentru diasporă, combaterea reală a coruperii alegătorilor, asigurarea accesului egal la mass-media pentru toți concurenții electorali, neadmiterea falsificării rezultatelor scrutinului şi, nu în ultimul rînd, necesitatea modificării cadrului normativ pentru transparentizarea modului de finanțare a partidelor politice şi a tuturor concurenţilor electorali.
Liderul formațiunii a anunțat despre desfășurarea unei ample acțiuni de protest în ziua de 14 curent, împotriva inițiativei privind votul mixt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?