Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Calmîc participă la Reuniunea anuală a BERD

10 mai. 2017,, 11:20   Economie
1756 0

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc participă la cea de-a XXVI-a Reuniune anuală a Consiliului guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care se desfășoară în perioada 9 – 11 mai în orașul Nicosia (Cipru), transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul evenimentului, Octavian Calmîc, în calitatea sa de guvernator al Republicii Moldova la BERD, va prezenta prioritățile Guvernului Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a tuturor domeniilor social-economice din țară, precum și prioritățile colaborării cu BERD.

În special, Octavian Calmîc va povesti despre proiectele, implementate cu susținerea financiară a BERD, din sectorul energetic, pentru modernizarea companiilor Moldelectrica, Termoelectrica și susținerea proiectelor de infrastructură energetică – gazoduct și interconexiunea electrică cu piaţa UE.

Un subiect aparte în cadrul discuțiilor îl va constitui susținerea procesului de modernizare a SA Apa Canal.

În cadrul reuniunii BERD va fi organizată o sesiune aparte pentru Republica Moldova, în cadrul căreia vicepremierul Octavian Calmîc și președintele Asociației Businessului European din Moldova Thomas Moser vor face o prezentare a Moldovei privind oportunitățile investiționale în toate domeniile publice și vor purta discuții cu reprezentații businessului internațional privind atragerea investițiilor în economia națională.

La Nicosia Octavian Calmîc va avea un șir de întrevederi bilaterale cu conducerea BERD și BEI, reprezentații Departamentului de Stat al SUA, guvernatorul Băncii Naționale la României, ministrul Finanțelor din Georgia.

De la înființarea în Republica Moldova BERD a finanțat 115 proiecte, în valoare de peste un miliard de euro. Actualul portofoliu al BERD constituie 485 milioane euro, dintre care 333 milioane euro sînt alocate pentru infrastructură, 65 milioane de euro pentru sectorul energetic,45 milioane de euro pentru industrie, comerț și sectorul agrar, 42 milioane de euro pentru instituțiile financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?