X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sistemul mixt, un compromis sau un pas înapoi?

9 mai. 2017,, 13:30   Politică
5299 2

Socialiștii susțin că sistemul mixt este o victorie, în timp ce democrații afirmă că este vorba de un compromis.

Replicile în acest sens nu au fost evitate nici aseară, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

Deputatul socialist Vasile Bolea, a menționat că PD a făcut un pas înapoi și nu vor să recunoască.

„Noi am hotărît să nu plecăm din plen pentru ca PD să nu voteze uninominalul. Dacă ei spun că a fost un compromis, poziția noastră e că au făcut un pas înapoi. Ei se țin mari și tari și nu o recunosc. Dar, cel care pierde niciodată nu va recunoaște că a fost învins”, a afirmat deputatul Vasile Bolea.

La rîndul său, deputatul democrat Sergiu Sîrbu susține că nu a fost un pas înapoi ci din contra, PD-ul ar fi cu un pas mai aproape de uninominal.

„PD nu a inițiat acest sistem uninominal pentru ei, ci pentru popor. Sigur că socialiștii ne-au blocat, au blocat voința poporului, dar, noi sîntem cu un pas înainte spre uninominal. Atunci cînd cetățenii vor vedea cum acționează acest uninominal, ei vor vrea să treacă integral la acest vot. În 2022, cetățenii vor vota după un sistem de vot uninominal”, a spus Sîrbu.

Totuși, deputații au avut aceeași părere despre protestele organizate de societatea civilă și partidele din opoziție. În timp ce Sergiu Sîrbu a afirmat că ONG-urile sînt niște filiale de partid și că nu au credibilitate, Vasile Bolea a menționat că dacă Sandu și Năstase „ar spune că pe ei îi avantajează sistemul mixt, nu s-ar evidenția.”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?