Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Concert jubiliar a compozitorului Eugen Doga

8 mai. 2017,, 10:00   Societate
5139 1

Un grandios concert dedicat aniversării a 80 de ani a compozitorului Eugen Doga a avut loc aseară la Teatrul de Operă și Balet "Maria Bieșu" din Capitală.

Spectacolul a adunat sute de admiratori ai muzicii compozitorului care ne-a dus faima ţării peste hotare. În 2014 una din lucrările sale a ajuns printre capodoperele secolului douăzeci.

Alături de Eugen Doga, la concertul jubiliar au evoluat mai mulţi artişti cu renume.

În scenă au răsunat cele mai renumite melodii din creația lui Eugen Doga.

Emoţionat, compozitorul a mulţumit celor care l-au sprijinit în realizarea concertului.

"Personal pe domnul Filip îi mulțumesc nu numai că a venit și m-a onorat cu prezența, dar că a hotărît Guvernul condus de Dumnealui, de a petrece acest an sub semnul lui Eugen Doga", a afirmat compozitorul, Eugen Doga.

Spectatorii au rămas impresionaţi.

"Trebuie să fim mîndri că suntem contemporanii acestui mare om, este un om al lumii. Dacă cineva vrea să afle ce este Moldova, în primul rînd trebuie să spună că este Eugen Doga".

"Eugen Doga este un maestru care ne reprezintă pe noi și evenimentul acesta arată încă o dată cîtă frumusețe este în muzica lui".

"Minunat, un compozitor mare, nume mare într-adevăr, îi mulțumim, sunt mîndru că avem așa un compozitor, un bun artist".

Cu ocazia aniversării compozitorului, în următoarele luni vor fi organizate şi alte manifestaţii culturale şi va fi montată o piesă de balet. Maestrul a fost felicitat şi de către conducerea ministerului Culturii.

"Omul pe care îl omagiem astăzi este un om al dragostei, este un om care ne-a dăruit prin muzica sa dragostea și care cu siguranță sper, simte cît de mare este dragostea noastră pentru el. Marele maestru Eugen Doga, pe care vă rog să-l aplaudați! Maestre!", a comunicatminustru Culturii, Monica Babuc.

Eugen Doga s-a născut în data de 1 martie, anul 1937 în satul Mocra din raionul Rîbnița.

De-a lungul activităţii sale a fost decorat cu titlurile: Artist al Poporului, Laureat al Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii şi altele. El a fost inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii şi a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?