X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În timpul mini-vacanţei a fost intensificată patrularea străzilor

6 mai. 2017,, 14:30   Societate
2166 0

În perioada 6-9 mai patrularea circulaţiei rutiere se va efectua în regim susţinut.


În acelaşi timp, cetăţenilor li se recomandă să manifeste mai multă atenţie pentru a nu admite situaţii excepţionale. Şoferilor şi pietonilor le-a făcut recomandări Inspectoratul Naţional de Patrulare, comunică NOI.md.

Şoferilor li se recomandă să respecte regimul de viteză, regulile circulaţiei rutiere, să cedeze trecerea altor participanţi la trafic şi pietonilor, precum şi să nu şofeze în stare de ebrietate. Pentru intervenţie operativă în situaţii de criză şi neadmiterea incidentelor neplăcute pe drumuri inspectorii de patrulare vor fi de gardă pe cele mai animate sectoare.

Pietonilor li s-a recomandat să meargă numai pe trotuare. În cazul, dacă pe anumite tronsoane de drum lipsesc trotuarele, cetăţenii sînt sfătuiţi să meargă pe marginea drumului pe benzile din sens opus. Bicicliştii au fost avertizaţi despre intensificarea circulaţiei automobilelor pe cele mai animate sectoare, pe care ei ar trebui să le ocolească în perioada mini-vacanţei. INP a îndemnat, de asemenea, să respecte cu stricteţe indicatoarele rutiere la intersecţii. Bicicliştii trebuie să treacă drumul strict pe pasajele pietonale şi în acele locuri, unde sînt amplasate semafoare.

Organele de ordine s-au adresat aparte părinţilor. Acestora li s-a recomandat să discute deschis cu copiii lor despre măsurile de precauţie şi comportamentul pe stradă. Părinţilor li se recomandă să nu lase copiii fără supraveghere şi să aibă grijă, ca ei să nu se apopie de carosabil şi persoane necunoscute. În cazul, dacă copilul vă dispărea din vizor, părinţii trebuie să fie siguri că el cunoaşte numele părinţilor, numerele lor de telefon, precum şi adresa domiciliului.

Precizăm că mini-vacanţa în Moldova va dura pînă la 9 mai. Anterior guvernul a stabilit că pentru ziua de odihnă 8 mai cetăţenii vor trebuie să lucreze sîmbătă, 20 mai,
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?