Turcia a acordat 100 de mii de euro Moldovei

Turcia a acordat 100 de mii de euro Moldovei

Guvernul Turciei au acordat Republicii Moldova 100 de mii de euro pentru lichidarea pagubei intemperiei care a avut loc în aprilie.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Turciei, Binali Yildirim în cadrul unei conferințe de presă comună cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Premierul turc a spus că cele două țări au numeroase proiecte realizate împreună în diferite sfere, iar acest lucru unifică. Este vorba despre sfera turismului, proiecte în infrastructură ș.a.

„ Vom continua să stimulam investițiile în sectorul privat din Moldova și cred că trebuie ajutam ca sa fie aceste proiecte realizate cu succes. Sînt necesare și reforme, dar totodată să optimizăm momentele regulatorii.  Noi sîntem aproape la o ora de zbor și mai cred că și regimul fără vize este un vînt puternic în dezvoltarea relațiilor comerciale” a spus  Binali Yildirim

La rîndul său, premierul a spus că Turcia este un partener important și strategic pentru Moldova. “Turcia, este printre primele țări care a efectuat investiții serioase în Moldova odată cu declararea independenței. Aceste domenii de colaborare sînt foarte largi. Pornind de la sănătate și pînă la infrastructură, educație. Implementarea acțiunilor care sînt preconizate vor duce la îmbunătățirea relațiilor noastre inclusiv comercial economice” a spus Filip.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load