X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Bătrîncea: Proiectul democraților este o utopie

5 mai. 2017,, 16:34   Politică
2933 3

Astăzi, în plenul Parlamentului s-au desfășurat dezbaterile pe marginea proiectul PD privind votul uninominal, notează NOI.md.

Inițiativa a fost dezaprobată vehement de deputații opoziției, care i-au acuzat pe guvernanți de faptul că vor să modifice Codul electoral în mare grabă. Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a menționat că acest proiect este extrem de periculos pentru Moldova și unul neconstituțional.

„Este clar că, dacă se păstrează actualul sistem, guvernarea pleacă în istorie. Chiar și Comisia de la Veneția a spus că despre eventuala modificare a sistemului electoral poate fi vorba doar atunci cînd Moldova va deveni un stat de drept cu o democrație veritabilă. Și expertiza CNA arată că proiectul conține mai multe abateri de la Constituție”, a relatat Batrîncea.

Parlamentului a atenționat cu privire la prevederile demagogice ale acestei inițiative legislative, inclusiv cea care se referă la revocarea deputaților.

„Demiterea deputatului un este populism și minciună. Prin analogie cu demiterea primarului, pînă acum nu am avut niciunul demis de către alegători. Este o utopie și faptul că oamenii își angajează deputatul – sună foarte bine, dar în realitate nu e așa. Oamenii ce, cred că vor avea un deputat în raion și vor avea drumuri bune școli și grădinițe? Este o utopie! Proiectul e periculos și urmărește distrugerea sistemului de partid din Moldova”, a adăugat Batrîncea.

Socialistul s-a adresat și partenerilor de dezvoltare ai țării, îndemnîndu-i să descurajeze intențiile guvernării de a implementa votul uninominal. Potrivit lui, votarea acestui proiect va provoca destabilizarea situației interne și va duce la proteste în masă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?