COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6861

Va fi identificată o majoritate parlamentară? Vezi cine o poate forma

15 mai. 2013,, 13:46   Politică
3747 0
Foto: interakt.md
După ce președintele Republicii Moldova l-a desemnat astăzi pe Iurie Leancă în calitate de candidat la funcția de premier, negocierile în privința formării unei noi majorități parlamentare care să susțină investirea noului guvern condus de Iurie Leancă rămîn a fi prioritare în acest sens.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Anatol Țăranu, care este convins că Iurie Leancă are toate șansele să fie votat de către Parlament, a specificat că această majoritate poate fi constituită în baza a două partide politice.

”Este vorba despre Partidul Democrat și Partidul Liberal Democrat, dar și componența reformatoare a Partidului Liberal, luînd în considerare faptul că PLDM refuză să negocieze cu Mihai Ghimpu. Astfel se acumulează numărul necesar pentru a constitui o majoritate parlamentară”, a precizat Anatol Țăranu.

Negocierile privind formarea unei noi majorități parlamentare pentru a susține învestirea noului guvern în frunte cu Iurie Leancă au demarat astăzi.

Comuniștii refuză să participe
.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽