X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Compania J&J, obligată să achite 110 mil. dolari unei bolnave de cancer

5 mai. 2017,, 09:19   Externe
1740 0

Curtea de jurați a statului Missouri a obligat Compania Johnson & Johnson să plătească peste 110 milioane de dolari unei femei din statul Virginia.

Femeia a acuzat Compania de faptul că a făcut cancer ovarian după ce timp de cîteva decenii a folosit produsele Johnson & Johnson pentru igienă feminină pe bază de talc, transmite Reuters.

Johnson & Johnson a achiziționat talcul de la Compania Imerys Talc America, care este o filială a Companiei pariziene Imerys SA, informează Bloomberg.

Instanța a condamnat furnizorul de talc să achite 100 de mii de dolari victimei, comunică agenția.

Lois Slemp, în vîrstă de 62 de ani, a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2012, transmite Bloomberg. De atunci cancerul s-a extins și la ficatul femeii. Potrivit ei, ea timp de 40 de ani a folosit pudra pentru copii Johnson & Johnson, precum și o serie de produse Shower to Shower.

Slemp, de asemenea, a acuzat Compania că produsele ei conțin azbest. În același timp, ea nu a putut participa la proces, din cauza stării sănătății.

În cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, avocatul Companiei a declarat că produsele Johnson & Johnson nu ar putea cauza cancer la Slemp și ele nu conțin azbest.

În ansamblu, Compania este parte acuzată în aproape 2,4 mii de procese similare, scrie Reuters. Compania este acuzată de faptul că nu a avertizat clienții săi că produsele pe bază de talc pot cauza cancer. La aceste produse se referă și faimoasa pudră de talc pentru copii Baby Powder.

Compania este acuzată că a ignorat, de fapt, studiile care leagă pudra pentru copii și cosmetica cu talc cu dezvoltarea cancerului ovarian, explică Bloomberg. Totodată, Compania neagă legătura dintre cancer și produsele sale.

Anul trecut Compania a fost obligată să plătească zeci de milioane de dolari în cîteva procese similare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?