X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cum ar putea arăta viitorul parlament – sondaj

4 mai. 2017,, 15:21   Politică
5990 4

Două partide politice ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arată rezultatele unui nou sondaj de opinie prezentat de IDIS „Viitorul”, informează NOI.md.

Ca și în cazul datelor Barometrului opiniei publice, făcut public recent, este vorba de Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate. Astfel, sondajul IDIS „Viitorul” arată că PSRM ar obține 31,8% din voturi, PAS – 16,1%. La o distanța mare se poziționează platforma „DA” – cu 3,6%; „Partidul Nostru”, PCRM și PDM – cu cîte 2,2% din sufragii. Alți 20 la sută dintre respondenți s-au declarat indeciși, iar 9 la sută au menționat că nu ar vota.

Întrebați ce fel de statut ar trebui să aibă Republica Moldova ca stat, majoritatea intervievaților – 51 la sută – au declarat: republică prezidențială. 24 la sută s-au pronunțat pentru republică parlamentară, iar 1% - pentru republică semiprezidențială. Aproximativ 23 la sută dintre respondenți nu au putut răspunde la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de „CBS AXA”, la comanda IDIS „Viitorul”, în perioada 7-25 aprilie curent, pe un eșantion de 1091 de persoane. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de ±2,8%.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?