Străzile sînt inundate de arbori căzuţi (VIDEO, FOTO)

Străzile sînt inundate de arbori căzuţi (VIDEO, FOTO)

O mulţime de sectoare ale străzilor  Chişinăului au rămas necurăţate după consecinţele calamităţii naturale.


Arborii prăbuşiţi, care au fost depozitaţi de cetăţenii conştiincioşi, în aşteptarea sosirii angajaţilor Asociaţiei “Spaţii Verzi” şi ai altor structurilor competente, pînă în prezent stau prăbuşiţi pe pasajele pietonale animate şi în apropierea blocurilor locative. Martori ai cîtorva “depozite” improvizate de masă lemnoasă la Botanica au fost şi membrii echipei de filmare a portalului NOI.md.

E greu de spus, ce au avut în vedere reprezentanţii serviciilor municipale, declarînd la 2 mai despre finalizarea lucrărilor de curăţare a Chişinăului de conseinţele intemperiilor. Mai multe sectoare din apropierea blocurilor locative, carosabil, obiecte de importanţă socială pînă în present sînt aglomerate cu crengi de pomi, care s-au prăbuşit de pe urma viscolului puternic din noaptea spre 21 aprilie. Locuitorii uneia dintre curţile de la intersecţia bulevardului Cuza Vodă şi strada Independenţei sînt indignaţi de faptul că tehnica promisă pentru salubrizarea teritoriului n-a mai ajuns la dînşii.

În afară de arborii, smulşi cu rădăcină de vînt, echipa de filmare a portalului NOI.md a sesizat plantaţii prăbuşite la pămînt, care nu au fost tăiate. Ele complică intrarea în curţi şi accesul locatarilor din blocurile vecine. Aceasta nu corespunde cu declaraţiile vicedirectorului Asociaţiei “Spaţii Verzi” Galina Leahu, care anterior în interviul pentru NOI.md comunica despre regimul non-stop al muncii subalternilor săi şi despre reacţia imediată la reclamaţiile orăşenilor. Mai mulţi locuitori ai Chişinăului pot absolut sigur să infirme spusele reprezentantei primăriei.

Precizăm că după calamitatea naturală, care s-a abătut asupra Chişinăului pe 21 aprilie, Asociaţia “Spaţii Verzi” şi o serie de structuri de profil au iniţiat lucrările de curăţare a străzilor şi curţilor după intemperii. Sute de pomi au fost doborîţi în curţile blocurilor, pe carosabil şi în apropierea instituţiilor de importanţă socială. O serie de instituţii au recomandat cetăţenilor să se abţină de la intervenţia în procesul de evacuare a arborilor din curţile blocurilor, dîndu-le asigurări că vor lichida consecinţele cu forţe proprii. La lucrările de salubrizare a străzilor au fost cooptaţi angajaţi ai structurilor municipale, pompieri, salavtori, poliţişţi, carabinieri, ostaşi şi voluntari.

Despre  finalizarea lucrărilor de salubrizare a oraşului după consecinţele stihiei s-a anunţat marţi, 2 mai. După cum au constatat participanţii echipei de criză, a rămas de “a executa nişte lucrări neînsemnate în unele sectoare ale cartierelor locative”. Aceste concluzii contravin situaţiei reale de la Chişinău, unde numeroase rămăşiţi de arbori şi ramuri împiedică pînă în prezent accesul în curţi atît al pietonilor, cît şi al şoferilor.
 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load