X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un nou jucător pe segmentul SUV: ŠKODA KAROQ

5 mai. 2017,, 16:19   Ştiri Auto
2699 0

ŠKODA KAROQ este un crossover compact total nou al brandului ceh. Designul dinamic și emotiv cu numeroase elemente ”de cristal” a devenit întruchiparea noului stil ŠKODA pentru automobilele de pe segmentul SUV. Fiind un reprezentant al șirului de modele a a brandului, noul ŠKODA KAROQ oferă un salon și un portbagaj incredibil de spațioase, sisteme inovaționale de asistență șoferului, faruri LED și – pentru prima dată în istoria brandului, – un panou de bord digital. Modelul va fi oferit cu cinci motoare de la 85 kWt (115 c.p.) la 140 kWt (190 c.p.), patru dintre acestea – total noi. La fel, printre soluțiile inteligente ale noului crossover, este și sistemul VarioFlex pentru scaunele/spate și pedala virtuală pentru deschiderea fără contact a portbagajului.

O singură privire asupra formei caroseriei, gabaritele mari și liniile vertiginoase este suficientă pentru a înțelege, că aveți în față un automobil total nou. ŠKODA KAROQ este un crossover cu caracter: designul său dinamic și emotiv cu numeroase elemente ”de cristal” determină noul stil ŠKODA pentru automobilele de pe segmentul SUV.
Crossoverul compact are 4 382 milimetri lungime, 1 841 milimetri lățime și 1 605 milimetri înălțime. Ampatamentul mare, cu lungimea de 2 638mm (pentru versiunile cu tracțiune integrală– 2 630 mm) determină comportamentul ferm al unui ŠKODA KAROQ pe carosabil. Dimensiunile mărite au influențat pozitiv confortul pasagerilor – rezerva de spațiu pentru genunchi este de 68 mm.
Automobilele ŠKODA mereu s-au evidențiat prin aranjamentul bine gândit. Este valabil și pentru noul crossover compact KAROQ. Cu scaunele/spate desfăcute, volumul portbagajului ajunge la 521 litri, iar cu sistemul opțional VarioFlex spațiul variază de la 479 la 588 litri. Dacă pliem scaunele, volumul ajunge la 1 630 litri. Fotoliile pot fi scoase complet, în acest caz SUV-ul compact se transform într-un vehicul utilitar cu un portbagaj de 1 810 litri.

Liderul segmentului: interacțiune în rețea

Posibilitățile interacțiunii în rețea fac din ŠKODA KAROQ liderul clasei respective, la acești parametri. Elementele sistemului informativ-distractiv sunt bazare pe arhitectura modulară a concernului Volkswagen Group, generația a doua. De aceea automobilul oferă funcții inovaționale, o interfață intuitivă și ecrane tactile de mare capacitate. Sistemele multimedia Columbus și Amundsen sunt echipate cu puncte de acces WLAN. Modulul mobil LTE este accesibil sistemului Columbus ca opțiune. Conexiunea la Internet la viteza cea mai rapidă conform standardelor la zi, permite pasagerilor să-și utilizeze smartphone-ul sau tableta.

Posibilitățile ŠKODA Connect sunt compatibile cu standardul LTE și divizate în două categorii. Serviciile online ale sistemului informativ-distractiv în timp real oferă mai multă informație și posibilități de navigare. Serviciul Care Connect are funcția acces la distanță și de asistență. Butonul apelului de urgență, care în a. 2018 va deveni elementul obligatoriu de echipare a tuturor automobilelor de pe piața Europei, este accesibil cu Care Connect. Accesul la servicii online suplimentare poate fi obținut grație aplicației ŠKODA Connect. Ele permit verificarea de la distanță a stării automobilului, personalizarea funcțiilor lui sau stabilirea locației automobilului cu ajutorul unui smartphone.
În rețea, interacțiunea inteligentă a automobilului cu smartphone-ul în ŠKODA KAROQ a atins un nivel principial nou. Platforma SmartLink+, compatibilă cu Apple CarPlay, Android Auto și MirrorLink™, este accesibilă ca opțiune pentru sistemul multimedia Swing, iar în cazul sistemelor Columbus și Amundsen face parte din echiparea de bază. Boxa pentru încărcarea inductivă fără fir a telefonului îndeplinește și funcția de conectare a dispozitivului la antena de pe acoperișul automobilului.

Ajutori de nădejde: asistenți electronici pentru șofer

Noul ŠKODA KAROQ oferă un spectru larg de sisteme în ajutorul șoferului. Noile funcții de confort includ asistența la parcare, sistemul de menținere a benzii de circulație Lane Assist și funcția de ajutor în cazul ambuteiajelor. Monitorizarea zonelor oarbe Blind Spot Detect, sistemul frânare de urgență Front Assist cu posibilitatea de a depista pietonii, precum și sistemul Emergency Assistant ridică securitatea la un nivel nou. ŠKODA KAROQ poate remorca cca două tone, iar sistemul Trailer Assistant ajută șoferul la manevrarea în marșarier.
Asistenții electronici suplimentari, accesibili pentru ŠKODA KAROQ, permit menținerea automată a distanței până la automobilul din față, ajută șoferului să schimbe banda, citește semnele rutiere importante și îl asistă la parcare.
Pentru prima dată, în automobilele ŠKODA este accesibil un panou de bord digital cu un design grafic total personalizabil astfel, ca șoferul să-i poată da configurația pe care o preferă.

Farurile LED cu optică transparentă pe post de opțiune sunt accesibile la toate nivelele de completare ŠKODA KAROQ începând cu versiunea Ambition. Iluminarea LED a interiorului cu 10 nuanțe diferite, la alegere, creează o atmosferă de confort și comoditate.

Puternic și dinamic: motoare și șasiuri

ŠKODA KAROQ este echipat cu cele mai moderne motoare. Sunt cinci la număr, două pe benzină și trei – diesel. Ambele motoare pe benzină sunt total noi pentru ŠKODA. Au volumul de 1.0, 1.5, 1.6 sau 2.0 litri, iar puterea variază de la 85 kWt (115 c.p.) la 140 kWt (190 c.p.). Toate motoarele au turbocompresor, injectare directă a combustibilului și sistem de recuperare a energiei de frânare. Ele sunt foarte econome și corespund standardului ecologic Еurо 6. Cu excepția versiunii diesel mai vechi, toate motoarele pot fi comandate cu cutie mecanică în 6 trepte sau cu transmisie DSG-7. Versiunea cu motor 2.0 TDI de 140 kWt(190 c.p.) deja în completarea de bază este dotată cu tracțiune integrală și cutia în 7 trepte DSG. Noul motor 1.5 TSI este echipat cu sistemul de deconectare a cilindrilor în cazul sarcinii parțiale.
Șasiul ŠKODA KAROQ tot stabilește standarde noi, demonstrând caracteristic uimitoare chiar și pe teren accidentat. Începând cu completarea Ambition, automobilul are în dotare sistemul de selectare a modului de conducere cu setările Normal, Sport, Eco, Individual și Snow (numai pentru versiunile cu tracțiune integrală). Regimul Off-road, accesibil pentru versiunile 4x4, optimizează setările pentru circulația pe teren accidentat.


Strategia-2025: ŠKODA își continuă extinderea pe segmentul SUV

În viitorul apropiat, în cadrul Strategiei-2025 ŠKODA va continua extinderea șirului de modele. În primul rând, marca se va concentra pe consolidarea pozițiilor pe segmentul SUV. Recent compania a scos pe piață ŠKODA KODIAQ. Noul KAROQ va deveni următorul jalon important al campaniei globale a modelelor. Automobilul va fi prezentat publicului la 18 mai, în Stockholm. Lansarea lui pe piața europeană se va produce în a doua jumătate a a.2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?