X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Limita de viteză prin localități a fost modificată

3 mai. 2017,, 16:10   Societate
22302 0

Viteza maximă admisă pentru autovehiculele destinate transportului de încărcături periculoase cu masa şi/sau gabaritul depăşite a fost modificată, notează NOI.md.

Potrivit unei hotărîri de guvern, viteza maximă admisă pentru tipul de transport sus-menționat este de 40 km/h în localităţi şi de 70 km/h în afara acestora. În cazul precipitaţiilor abundente, ceții sau cînd drumurile sînt acoperite de gheaţă, polei, zăpadă, viteza maximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie mai mică cu cel puţin 20 km/h decît viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

De asemenea, persoana care efectuează instruirea în conducerea autovehiculului trebuie să posede şi, în caz de control, să prezinte poliţistului certificatul de atestare profesională care îi acordă dreptul de a instrui, precum şi fişele cu itinerarele autorizate de poliţie.

Modificările au drept scop sporirea gradului de organizare şi de siguranţă în trafic a transportului pe drumurile publice.

Ajustarea normelor va determina participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie, să manifeste în timpul deplasării atenţie sporită la indicatoarele rutiere, marcajul rutier, la semnalele agentului de circulaţie şi în permanenţă să fie ghidat de responsabilitatea faţă de alţi participanţi la trafic pentru excluderea creării de obstacole circulaţiei.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?