COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Iniţiativa lui Dodon, susţinută de două comisii parlamentare

3 mai. 2017,, 16:07   Economie
4663 6

Iniţiativa Preşedintelui Igor Dodon privind interzicerea explorării teritoriului republicii şi extragerii gazului de şist a fost susţinută miercuri de două comisii parlamentare.

Majoritatea membrilor Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie au susţinut îngrijorările şefului statului referitoare la posibilitatea ca "Frontera Resources International" (SUA) să poată extrage gaze de şist în republică.

Iniţiativa lui Dodon a fost sprijinită şi de Comisia drepturile omului şi relaţii interetnice. În urma dezbaterilor aprinse, Comisia agricultură şi industrie alimentară a decis să amîne votarea pentru şedinţa următoare.

Preşedintele a venit cu iniţiativa legislativă cu privire la interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul RM în urma activităţii unui grup de lucru special, creat pentru a examina situaţia referitoare la acordul semnat de Guvern şi compania "Frontera Resources International" privind concesionarea teritoriului pentru 50 de ani. Dodon a declarat că a semnat această iniţiativă inclusiv în rezultatul multiplelor adresări ale cetăţenilor şi organizaţiilor profesionale de a nu permite extragerea gazelor de şist în republică.

Potrivit contractului de concesionare, Guvernul oferă companiei în concesiune aproape 40% din teritoriul Moldovei pentru desfăşurarea lucrărilor geologice.
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X