X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mitropolitul Vladimir îi cere lui Chirtoacă să nu permită desfășurarea paradei gay

14 mai. 2013,, 17:01   Societate
4914 10
Foto: noi.md
Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un apel către primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, căruia îi cere să nu permită desfășurarea paradei gay, planificată pentru data de 19 mai curent, relatează NOI.md.

În apelul adresat municipalității se menționează că duminică, ziua cînd este planificată desfășurarea acelei parade, Biserica Ortodoxă din Moldova le cinstește pe Sfintele Femei Mironosițe, „eveniment, care, considerăm noi, are o prioritate moral-spirituală indiscutabilă și nu poate fi profanat de acțiunile unui grup minoritar, ale căror viziuni și doleanțe sînt foarte departe de morala creștină”, se menționează în adresarea Mitropoliei către primarul general.

„Am luat act cu îngrijorare de tentativa comunității LDBT Moldova de a organiza o paradă gay în capitală pe data de 19 mai. Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldovei rămîne de părerea că o astfel de inițiativă este una sfidătoare, venind în contradicție cu morala și bunele moravuri.

”Domnule Dorin Chirtoacă, Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove exclude din start promovarea unor mesaje instigatoare la ură, susținerea oricăror grupuri sau inițiative extremiste și credem ferm în supremația legii și a demnității umane, în virtutea cărora sperăm că și Dumneavoastră, în calitate de edil al capitalei, nu veți permite ca orașul nostru, reprezentativ pentru întreaga țară, să fie martorul unor evenimente rușinoase, nu veți permite desfășurarea paradei gay”, se mai menționează în adresare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?