X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va atrage proiecte investiționale de 450 mil. euro

2 mai. 2017,, 11:30   Economie
1705 0

Pînă în 2020 Moldova intenționează să atragă în țară proiecte investiționale în valoare totală de circa 450 de milioane de euro.

Acest fapt a fost menționat de către vicepremierul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc, care a luat cuvîntul la inaugurarea Expoziției „Fabricat în Moldova”, organizată la finele săptămînii trecute în orașul Ploiești (România), se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de NOI.md.

El a menționat că se prevede atragerea unor proiecte investiționale, în special, prin intermediul zonelor economice libere și parcurilor industriale din țară.

Octavian Calmîc a specificat că actualmente peste 65 la sută din volumul total al exportului moldovenesc revine pieței Uniunii Europene, dar prin realizarea cu succes a pachetului de reforme elaborat de Guvern, ponderea UE în volumul total al exportului moldovenesc ar putea crește pînă la 80-85 la sută, deoarece mărfurile moldovenești, datorită proiectelor investiționale și tehnologiilor moderne, devin tot mai competitive și solicitate pe piața europeană.

Ministrul Economiei a mai declarat că autoritățile Moldovei promovează politica celor 360 de grade, transformînd Moldova într-un pod de legătură și circulație a mărfurilor atît spre est și vest, cît și spre nord și sud. Octavian Calmîc a specificat că actualul guvern al Moldovei sprijină mediul de afaceri și intenționează să susțină sectorul privat al țării în realizarea proiectelor investiționale.

La Expoziția „Fabricat în Moldova”, care a avut loc la Ploiești în perioada 27-29 aprilie curent, participă peste 40 de companii din Republica Moldova, care își desfășoară activitatea în domeniile industriei ușoare, agrobusinessului, cerealelor, echipamentelor electronice, serviciilor medicale etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?