Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine instrumentează dosarul în care figurează Chirinciuc

2 mai. 2017,, 08:40   Societate
8469 6

Odată cu dosarul „MTID”, în care figurează ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, bănuit în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție, a intrat în vizorul presei și procurora din cadrul Procuraturii Anticorupție care instrumentează cauza penală – Victoria Furtună.

Aceasta, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova din 21 ianurie 2008, a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii sectorului Botanica, municipiul Chișinău.



În primăvara anului 2016, Colegiul de calificare a aplicat în privinţa Victoriei Furtună calificativul „Atestată”. Mai tîrziu, Consiliul Superior al Procurorilor a validat hotărîrea Colegiului de calificare privind rezultatele atestării ordinare.

De asemenea, după șase luni, pe data de 29 decembrie 2016, Consiliul Superior al Procurorilor a propus procurorului general încurajarea procurorei, cu insigna de piept „Eminent al Procuraturii”, motivînd rezultatele activităţii desfășurate, indicatorii de performanţă calitativi şi cantitativi obţinuţi pe parcursul anului trecut.

Potrivit Declarației pe venit, în anul 2013, Victoria Furtună, a obținut de la locul de muncă de bază – Procuratura – 12 795 lei, în anul 2014 – 60 149 lei, iar în anul 2015 – 78 434 lei. Tot, în anul 2015, a mai indicat drept bunuri imobiliare un autoturism de model Mercedes (an. fab. 2012) în valoare de 10 000 lei și un autoturism de model BMW (an. fab. 2012) în valoare de 10 000 lei, cumpărate în anul 2014.

De menționat că, în prezent, aceasta se ocupă de dosarul „MTID”, în cadrul căruia, pe data de 27 aprilie, au fost reținute patru persoane, în urma unor percheziţii desfăşurate de CNA şi procurori la domiciliile şi birourile conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), dar şi la sediile a doi agenţi economici.

Este vorba despre ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, directorul general-interimar al Administraţiei drumurilor, Veaceslav Teleman, şi şefii a două companii de construcţii, toţi fiind învinuiți de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobîndirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Acum trei zile, ministrul Transporturilor a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile în Penitenciarul nr. 13, iar procurora Victoria Furtună a refuzat să ofere declarații pentru presă, precizînd că se va expune doar după ce se va pronunța instanța de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?