X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Manifestație uriașă la Moscova cu ocazia zilei de 1 Mai

1 mai. 2017,, 22:00   Externe
2416 2

Aproape un milion și jumătate de ruși au defilat luni în centrul Moscovei cu ocazia zilei de 1 Mai, o prezență mult mai mare decît în anii precedenți, conform poliției din capitala Rusiei, informează AFP.

"Aproape 1,5 milioane de persoane au defilat cu ocazia zilei de 1 Mai", Ziua Muncii, a precizat poliția într-un comunicat citat de agenția de presă Interfax.

Manifestanții au defilat în Piața Roșie, în apropiere de zidurile Kremlinului, avînd în mîini drapele și baloane. În 2016 și 2015, numai 100.000 de persoane au participat la Moscova la această mare paradă, conform cifrelor poliției.

"Pentru mine, este o sărbătoare nemuritoare", a declarat pentru AFP Vladimir Nikolaievici, fost comandant al armatei ruse, venit să defileze în uniformă.

Unii manifestanți au afișat drapele comuniste și portrete cu Lenin, în sunet de fanfară. Alții au strigat sloganuri împotriva guvernului, așa cum a făcut și Vladislav Riazanțiev, unul dintre liderii mișcării 'Blocul de stînga'. "Sîntem împotriva (președintelui rus Vladimir) Putin, însă nu împotriva sa ca persoană", a explicat el pentru AFP.

În total, circa 2,6 milioane de persoane au defilat în toată țara în această zi internațională a muncii, sărbătoare în Rusia, conform autorităților.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?