Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Patriarhul rus Kirill: «Rusia şi China ar trebui să schimbe lumea împreună»

14 mai. 2013,, 08:32   Externe
2180 0
Foto: evz.ro
Patriarhul Rusiei, Kirill, care a început la sfîrşitul săptămînii trecute o vizita ecumenică de patru zile în China, prima în această ţară din partea unui conducător al BOR, a urcat pe Marele Zid Chinezesc pe un segment al acestuia situat în apropiere de Beijing, exprimîndu-şi admiraţia pentru acest «remarcabil monument».

«Acest minunat monument arhitectural, un simbol al măreţiei spirituale a poporului chinez, generează un sentiment de respect pentru marele nostru vecin», a afirmat patriarhul rus, comparînd construcţia Marelui Zid Chinezesc cu efortul de explorare a Siberiei de către Rusia.

În opinia sa, construcţia Marelui Zid Chinezesc şi explorarea Siberiei, care a necesitat de asemenea un efort extraordinar, sînt o mărturie a voinţei puternice a celor două naţiuni, care acum ar trebui să conlucreze pentru un viitor mai bun al lumii. «Aici, în Extremul Orient, cele două ţări se întrepătrund; două ţări mari, două naţiuni puternice. Prin urmare, prin multiplicarea eforturilor noastre, ar trebui să acţionăm împreună pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre şi al întregii lumi», a declarat patriarhul Kirill.

În prima zi a vizitei sale în China, conducătorul Bisericii Ruse a putut să admire vineri Palatul Imperial şi a avut o întrevedere cu preşedintele chinez Xi Jinping, urmînd ca pînă la finalul vizitei să se deplaseze în comunităţile creştine din Harbin şi Shanghai.

Marele Zid Chinezesc este considerat una dintre cele şapte minuni ale lumii, datînd din secolul al III-lea î.Hr., a cărui construcţie a durat pînă în secolul al XVII-lea. La un moment, acesta se întindea de la un capăt la altul pe mai mult de 2.500 km şi trecea peste vîrfurile unor masive montane pînă la Marea Galbenă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?