X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Greva "generala" se amînă

29 apr. 2017,, 14:30   Societate
6226 1

Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei (FSEŞ) a renunţat la acţiunile de protest, programate pentru sfîrşitul lunii aprilie pe motiv că autorităţile au propus "variante de negocieri mai eficiente".

Potrivit unui comunicat al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, decizia a fost luată vineri, la Consiliul Republican al FSEŞ, la care a participat şi ministrul Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

"Am renunţat la grevă, pentru că ni s-au propus variante de negocieri mai eficiente, autorităţile cerînd un răgaz pînă în luna iulie pentru a găsi soluţii de majorare mai consistentă a salariilor. Sperăm că acestea se vor solda cu succes, în caz contrar, protestele vor fi reluate de la 1 septembrie", a declarat preşedintele FSEŞ, Dumitru Ivanov.

Precizăm: Sindicaliştii din domeniul educaţiei sînt nemulţumiţi că Guvernul a neglijat cererea lor din 3 octombrie 2016 în care au înaintat şase revendicări, principala fiind majorarea salariilor pedagogilor cu 50% de la 1 ianuarie 2017. Profesorii au organizat de la începutul anului cinci acţiuni de protest, însă Guvernul a îndeplinit doar o parte din revendicările lor. Atunci profesorii au promis că pe 28 aprilie toate instituţiile de învăţămînt îşi vor sista activitatea, timp de cîteva ore, în semn de protest faţă de refuzul guvernării de a le satisface revendicările.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?